Duurzame energie

Energieneutraal wonen

Een energieneutrale woning is een fijne, milieuvriendelijke en comfortabele woning met geen of zeer lage energiekosten. MERKX Installatiewerken volgt de ontwikkelingen van energieneutraal wonen op de voet. Om zo energiezuinig mogelijk te werken is het belangrijk dat de CV installatie en het ventilatiesysteem optimaal worden ingeregeld en afgesteld. Wij verzorgen ook de installatie van (individuele) warmtepompsystemen, zonnecollectoren en warmteterugwinsystemen (WTW).

Jaarrond aangenaam met een warmtepomp

Een huis of pand verwarmen kost energie. Met een warmtepomp verwarmingssysteem bespaart u energie. Wij hebben ruime ervaring met de aanleg van diverse (individuele) warmtepompsystemen. Met advies op maat zorgen we voor een optimaal aanbod voor uw persoonlijke situatie en budget. Bijkomend voordeel van een warmtepompsysteem: u kunt het jaarrond gebruiken. Niet alleen om ruimtes te verwarmen in de winter, maar ook om te koelen in de zomer. En natuurlijk voor het bereiden van warm tapwater.

Neem contact met ons op

Warmte uit de zon

Wij leveren en installeren ook zonnecollectoren die warmte uit zonlicht halen waarmee we het opgeslagen leidingwater in de boiler kunnen verwarmen. De collector werkt ook op lichtbewolkte dagen en mocht het water toch onvoldoende zijn verwarmd, dan kunt u automatisch terugvallen op warm water van de CV-ketel.

Douche WTW

Wij leveren en installeren diverse soorten warmteterugwinsystemen (WTW) voor de douche. Een WTW laat warm afvoerwater door een warmtewisselaar stromen waardoor de warmte wordt overdragen aan het koude water dat naar de douche mengkraan gaat. Hierdoor hoeft er minder warm water bij gemengd te worden waardoor de boiler of CV ketel minder energie verbruikt.